Har du endnu ikke besøgt en vegetarrestaurant i Danmark, så kan vi anbefale, at du gør det. Flere restauranter er hoppet med på den grønne bølge og laver et menukort med en eller flere vegetarretter. Og så er der de restauranter, som går hele vejen og kun serverer vegetarmad.

Find de gode steder

Bor du i København, så kan du lade dig inspirere af denne guide til at finde frem til gode lokale vegetarrestauranter. I andre dele af landet finder du også vegetarrestauranter, og det kræver blot en søgning på nettet at finde frem til dem. Du kan evt. læse, hvad andre kunder anbefaler, før du beslutter dig for at booke bord. Men generelt er niveauet højt, og du kan se frem til at få serveret lækre og velsmagende retter, som er fremstillet af friske råvarer og sæsonens grøntsager og frugt. Vegetarrestauranter lægger ofte vægt på, at råvarerne er fremstillet lokalt, fordi det også tager hensyn til klimaet.

Grønne måltider er godt for kroppen og klimaet

Der er flere fordele ved at spise vegetarmad. Det er sundt for kroppen og giver dig masser af næring. Når du skærer dit kødforbrug ned eller bliver vegetar, så er det med til at reducere CO2-udslippet. Ofte bliver folk også vegetarer eller veganere af etiske årsager pga den dårlige forhold for produktionsdyrene. Uanset hvad, så gavner det både din krop og miljøet, at du prioriterer vegetariske måltider i stedet for måltider fyldt med kød. Et besøg på en vegetarrestaurant er både en måde at forkæle dig selv på, og en måde hvorpå du kan smage nye retter og få nye smagsoplevelser. Vegetarrestauranter og andre restauranter med vegetarretter på menuen ligger i forskellige prisklasser, så du kan både få et billigt måltid og et gourmet-måltid, alt efter hvor mange penge du har til et restaurantbesøg. At gå på restaurant er en skøn måde at få nye gastronomiske oplevelser på, og måske ender du med at få en favorit blandt vegetarrestauranterne, som du besøger igen og igen.

Divi