Danskerne er vilde med god mad. Det er tydeligt for enhver, og man behøver blot at tænde for sit TV for at konstatere det. Her bombarderes man konstant med et væld af spændende madprogrammer. Samtidig kokkereres der i stor stil i de danske hjem, og der bliver investeret i spritnye samtalekøkkener, så vi rigtig kan komme hinanden nær, når vi kaster os over vores kulinariske hobby.

For mange er mad således en decideret hobby, og den dyrkes i stor stil. I den grad også på de mange spændende restauranter, som forefindes i dette herlige land. Men hvilke forventninger har danskerne egentlig til de mange restauranter? Og hvad synes danskerne karakteriserer en god restaurant? Lad os se nærmere på det her.

Ikke blot et spørgsmål om god mad

Nuvel, der er ingen tvivl om, at maden naturligvis er i højsædet, når man tager på restaurant. Alle forventer trods alt, at netop maden er af ypperste kvalitet, og at den ikke mindst er de ofte mange penge værd, som det nu en gang koster at gå på en god restaurant her i Danmark.

Når det så er sagt, så forventer danskerne generelt meget mere af en god restaurant, end blot at få delikat mad. Restauranter der formår at indrette sig flot, blandt andet med flotte løbere, moderne møbler samt tidstypisk inventar, er oftest blandt de foretrukne blandt de danske madentusiaster. Så et godt råd til enhver restaurantejer må være at få fuld fokus på indretningen og stemningen. Lidt lækker musik i baggrunden kan f.eks. sagtens være prikken over i’et, som formår at skabe en god kundeoplevelse blandt de besøgende.

Maden er dog trods alt det vigtigste

Danskerne forventer dog primært, at maden er ekstra lækker når man tager ud for at spise. Selv om mange af os er gode til at lave mad, så er der alligevel en dyb forventning om, at ens smagsløg skal pirres noget mere end normalt, når vi træder ind på en god dansk restaurant.

Maden er således for danskerne det vigtigste, og der stilles generelt høje forventninger til niveauet på de danske restauranter. I særdeleshed som konsekvens af de mange flotte priser der i de senere år er tilfaldet netop danske restauranter. I 2019 fik hele 28 restauranter i Danmark tildelt en eller flere Michelin-stjerner. Det er det højeste tal nogensinde, og det vidner om en generel tendens, hvor dansk mad i stigende grad lovprises i udlandet.

Danskerne forventer service ud over det sædvanlige

Endelig er der også en forventning om, at vi virkelig bliver vartet op i “alle ender og kanter”, når vi tager på restaurant. Danskerne forventer generelt en høflig betjening, samt imødekommende og tilgængelige tjenere. Det er dog langt fra alle restauranter der formår at levere varen på dette område, og i sidste ende fører det ofte til faldende markedsandele, i takt med at kunderne strømmer til konkurrenterne.

Et sidste godt råd til alle restaurantejere er derfor klart og tydeligt, at de bør fokusere på opkvalificering af de ansatte, med henblik på levering af en bedre overordnet service.

Divi