Events

Kulturnatten 2017

Det er jo altid muligt at få en kultur oplevelse på Galathea kroen. Nyd de smukke masker fra hele verden eller noget af alt det andet som smykker væggene på det gamle sted. En kulturel samtale finder også tit sted ud på de små timer i dunkle kroge eller i baren. Jazz kulturen spiller også en stor rolle på kroen. Enten fordi de gamle plader spilles på grammafonen både på kroen og nede i Kneipen -unter Galathea, eller fordi der spilles live jazz musik.

13 oktober 2017 vil Galathea Kroens Kultur tilbud være:

Menuen vil være lidt anderledes:

Ristaffel special edition, bestående af tre hovedretter, fem forskellige tilbehør, ris og naan brød- ALT hjemmelavet fra bunden

  1. Rendang– indonesisk okse- curry med malaysisk indflydelse
  2. Kacang Panjang dan Tempeh- grønne bønner og Tempeh (eller Tofu) i chilisauce
  3. Gulai Telur- æg i krydret kokosboullion
  • Seroendeng (ristet, krydret kokos)
  • bananchutney
  • Sambal matah Bali (fersk sambal med tomat og citrongras)
  • malaysisk salat m. ananas
  • Kueh bakar, sød malaysisk “æggekage” med Pandan- den er grøn!

220 kr

Udover det kan du få en efterårsgryde/suppe med okse, skovsvampe og bønner- at tage med eller blive og hygge og varme op!
45 / 90 kr

Og hvis man kun skal varmes op, har vi vores lækre Galathea- punch:
Ingefær, citron, havtorn og appelsin- med eller uden snaps…

Musikken:

Trio i Kneipen—— Kl. ca 21 vil David Dunbar trio spille i Die Kneipe. Hans trompet vil være flankeret af de dygtige musikere Jacob Melchior (trommer) og Emil Brun (bas).

After Hours Jazz—— kl. 23.30 vil “Anders von Roland Special Kulturnats trio” finde et ledigt hjørne i kroen og underholde med sprød jazz.
på trommer: nej
på bas: Jacob Roland
på guitar: Pelle von Bülow
på trompet: Anders Malta

———————————————————————-

Jazz Koncert Lørdag den 23 September 2017 kl. 22.30:

Henrik Jensen’s ‘Followed By Thirteen’

 

image2

Den danske bassist Henrik Jensen har været bosat i London i 20 år og er en del af den pulveriserende London jazz scene. Han er nu aktuel med pladen ‘Blackwater’ som er den 2. udgivelse med kvartetten ‘Followed by Thirteen’. ‘Blackwater’ har en sofistikeret rækkevidde og dybde i komposition, hvilket muliggør en rig og dynamisk rapport mellem disse fire forskellige musikere.
Her er en kvartet der virkelig indkapsler den kulturelle mangfoldighed og vitaliteten i London’s jazzscene.

Fulvio Sigurta : Trompet
Esben Tjalve : Klaver
Henrik Jensen : Bas
Andreas Fryland : Trommer

www.henrik-jensen.com

image4

Blackwater er vellykket, musikken dynamisk, tight, fascinerende. Og – ikke overraskende – meget internationalt funderet. Ivan Rod.

Det er moderne opdateret akustisk jazz, hvor der er fokus på sammenspillet. En spændende plade. Niels Overgård, JazzNyt.

Jensen is thoughtful, richly chordal and attractively Charlie Haden-like on the bass.
The Guardian, John Fordham.

Efter koncerten fortsætter vi naturligvis med vores Lørdags Jazz Jam……allle er velkomne til at deltage.

…………………………

Releasefest: Guldregn

Fredag den 24 februar holder bandet Guldregn realesefest på Galathea Kroen i forbindelse med udgivelsen af deres debutplade. Releasen er fra kl. 17 til 19, og alle er velkomne. Der vil ikke blive serveret mad i dette tidsrum.

Fredag den 27 januar og lørdag den 28 januar kl.22.00

Ud over vores vores friske køkken, de kølige øl fra nær og fjern og den liflige vin vil galathea kroen gerne være et sted hvor du får en oplevelse med hjem.  Fra tid til anden vil vi derfor have koncerter, ølsmagninger, kulinariske oplevelser, udstillinger, bogudgivelser og andet mellem maskerne eller i Kneipens hygge. Tjek events.

Galathea Kroen og Herslev Bryghus præsenterer:

ÌXTAHUELE

Søndag den 27 november 2016 kan det svenske exotica (-jazz) band IXTAHUELE opleves på Galathea kroen ganske gratis.

Galathea kroen opstod i 1953 da Ole Reimann kom hjem fra den anden Galathea ekspedition medbringende mange forskellige affekter fra hele verden. Mange af disse ting pryder stadig restauranten/værtshuset/spillestedet i Rådhusstræde. Kroen afspejler en måde det syn som man dengang havde af den ”store verden”.

ixtahuele

Da vi på Kroen fik tilbuddet om at være med på IXTAHUELE´s release tour slog vi til idet vi synes det kunne være sjovt med musik der på samme måde forholder sig til det som vi opfatter som exotisk.

Musikken er en kombination af etniske stilarter fra det sydlige Stillehav, Orienten, Amazon, Mikronesien, Caribien og Indokina m.m.

Gå ikke glip af denne enestående chance for at opleve live musik af en hel anden genre end normalt.

Koncerten starter kl 18.00. Kroen åbner kl.16 hvor der vil være servering af mad og drikkevarer.( Nyd for eksempel en kold India Dark Ale eller en India Pale Ale fadøl fra Herslev Bryghus)

herlsev

http://www.herslevbryghus.dk/

Ingen grund til at bruge alt krudtet på Kulturnatten for dagen efter indbyder Galathea kroen til:

“Bretzel og Basun”

Jazz Koncert lørdag den 15 oktober 2016

Johannes Lauer & Christina von Bülow Kvartet

Lørdag d. 15. oktober kl 22.00 på Galathea Kroen kan man opleve premieren på et nyt samarbejde mellem den danske saxofonist Christina von Bülow og den tyske basunist Johannes Lauer.

img_20161006_180720
Johannes Lauer

Christina og Johannes mødte hinanden for første gang for bare et par måneder siden på ‘Vallekilde Summer Session’ hvor det hurtigt blev tydeligt at der var grobund for et spændende samarbejde, trods at de to musikere i det daglige har fødderne plantet i hver deres muld – Johannes i det mere eksperimenterende jazzmiljø i Berlin, Christina i det mere traditionsbundne jazzmiljø i København.

25
Christina von Bülow

På den måde supplerer de hinanden, samtidig med at mange små tråde binder dem sammen musikalsk – først og fremmest et fokus på sound, melodi og indlevelse i musikken, og en stor kærlighed til det musikalske interplay der kan opstå mellem musikere i nuet. Smukke, gamle melodier, nye inspirerende variationer, musik der ånder og vibrerer.

Og til at understøtte dette og fuldende kvartetten, to fremragende musikere, Anders AC Christensen, bas og Jeppe Gram, trommer. Vel mødt!

Restauranten vil fortrinvis være for spisende gæster intil kl 21.00.
Ikke-spisende gæster vil blive opkrævet et musik-gebyr på 30 kr.
Vi vil også have ganske let forhøjede priser på drikkevarer til
koncerten.
Alt dette kun for at gøre det muligt for os at holde flere musikalske
arrangementer for jer i fremtiden.

img_20160914_170912
2 koncerter på Galathea Kroen 2016 – fri entré

Onsdag d. 28 septamber 2016 – ( OBS Onsdag )

Live musik kl. 22.00

Lea Thorlann & The Spicy Gang

Med solid opbakning fra The Spicy Gang – de tre legende, velsvingende herrer – tager Lea Thorlann lytteren med på en musikalsk rejse til Rhythm’n blues og gospelgenrens eget hjemland USA. Med rødderne dybt rodfæstet i den melodramatiske amerikanske muld, guider hun gennem et landskab præget af charme, mangfoldighed og rytme, som er sjældent set på denne side af Atlanten.

Lea Thorlann’s kraftfulde vokal inspirerer ofte anmeldere til at drage sammenligninger med Janis Joplin.

I 2009 udkom debutalbummet ”Untitled”, hvor alle sange er skrevet af Lea, som igennem årene har udfoldet sig aktivt på den danske musikscene både som lead og korsanger – live og i studier.

Musikere: Lea Thorlann, voc – Lasse Storgaard , key/orgel – Jakob Frandsen, gui – Marco Diallo, dr.

12247826_10208264050625805_7733033189849334413_o

Ud over The Spicy Gang er hun også én af ”The Bells of Joy” hos Troels Jensen & the Healers, og har igennem mange år sunget med Ladies Sing the Blues, som blev nomineret af Danish Music Award til Årets Bedste Bluesudgivelse 2009.

ROOTS ZONE skrev:
“Lea Thorlann mixer på en charmerende måde blues, rock, jazz og gospel på et mere end lovende debut-album med både humor og holdninger”

GAFFA skrev:
“Sydende, charmerende, karismatisk miks af blues, soul og gospel”

www.leathorlann.dk

Fredag d. 30 september 2016

Live musik kl. 21.30

Samantha Antoinette

Samantha Antoinette har sunget gospel, blues soul og pop siden barnsben.
Hendes smukke, varme og kraftfulde stemme har sammen med charmerende udtryk og stor karisma taget hende verden rundt bl.a. med bands som Depeche Mode, Erasure og Jamiroquai.Hun har ligeledes været en del af The London Community Gospel Choir i 21 år og har her sunget sammen med kunstnere som Mariah Carey, Lionel Richie, Blur, Joe Cocker, James Brown, Mel B, Manu Dibango, George Michael, Freddie Mercury, Paul McCartney, Michael Bolton, Sir Andew Lloyd Webber, Elton John & Tim Rice, Westlife, Tina Turner, Puff Daddy, Faith Evans, Gloria Gaynor og mange andre.Samantha har medvirket i en række musicals og operaer, og hun kom for første gang i København som gæstesanger i Operaen i forbindelse med Det Kongelige Teaters opsætning af ”Porgy and Bess” i 2014. Siden da har hun besøgt Danmark flere gange i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival, Maribo Jazz Festival og Århus International Jazz Festival og optrådt som solist med lokale bands og kunstnere som Jazz Five, Hans Knudsen, Tuesday Night Brass Band og Christian Bundgaard.Musikere:
Samantha Antoinette – vokal / Johan Bylling Lang – sax / Christian Bundgaard – piano

www.samantha-antoinette.com

Mandag d. 6. juli 2015

Live musik kl. 22

Aske Jacobi kvartet

Stjerneguitaristen Aske Jacoby og venner er denne sommers “husorkester”. Efter den særdeles succesrige koncert på Galetha Kroen for et par måneder siden, er det nemlig gået stærk.

Kroens stampublikum “krævede” straks et genhør med den fænomenale guitarist og sanger. Og søreme om ikke der nu er mulighed for alle gode gang 3, at opleve endnu en musiskalsk og intim koncertaften. Vi får aldrig nok.

Guitaristen, sangskriveren, sangeren og produceren Aske Jacoby har medvirket på over 300 plader og har spillet fast i mange år med bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Billy Cross. Gå ikke glip af denne unikke mulighed.

Besætning: Aske Jacoby (gui.voc), Rune Funch (gui), Jacop Høyer (dr), Daniel Franck (b)

– gratis adgang


Mandag d. 7. juli 2015

Live musik kl. 22

Ladies Sing the Blues

Ladies Sing the Blues byder på en groovy cocktail, both shaken and stirred: …blues with a twist of soul, jazz & rollin’ honky tonk. 3 powerfulde kvinder der går efter glimtet i øjet & det hjertenære.

De bakkes op af 3 fantastiske musikere som råswinger r…. ud af bukserne!

De tre powergirls går lige i kødet på publikum med nerve, humor, fantasi og elegance. Med tre solister, flot garneret af de andres vokalharmonier, serveres et nærmest Harlem- agtigt scene og gulvshow med et omhyggeligt udvalgt repertoire af groovy jazz, soul, & blues klassikere og egne sange. Altid i uforudsigelige og smagfulde arrangementer.”

Ladies Sing The Blues er:

Ane Kramme Abildtoft, Lea Thorlann & Lene Strøyer: vokaler Stuart Goodstein: Keyboard/Piano, André Sørensen: Bas, Gert Smedegaard: Trommer

– gratis adgang


Torsdag d. 5. marts 2015

Live musik kl. 22

Mortens aften (Ærø, Nulle & Munch)

Musikensemblet Mortens Aften spiller et varieret repetoire af italiensk filmmusik og svenske folkeviser.

Besætning: Nulle(cl), Fessor(trb), Jakob Munck(tuba), Morten Ærø(dr)

– gratis adgang


Lørdag d. 7. marts 2015

Live musik kl. 22

/ AFLYST /

Tom Waits & the piano

Som en hyldest til Tom Waits kan du denne aften opleve Anders Stentoft & Eik Skibdal Schwarz i en intimkoncert, hvor de vil fremføre en bred vifte af sange fra mesterens hånd.

Denne aften vil sangen og klaveret være i centrum, selvom de fleste nok vil kende disse herrer fra die Reperbahn.

Tom Waits musik og tekster bærer tydeligt præg af hans dedikation til den skæve side af livet,
hvor barfluer og vagabonder på den forkerte side af loven går hånd i hånd med kærlighedsknuste forstadsmænd, som med ét tabte deres hjerte til en luder i Minneapolis. Her er fortællingen om kvinden som har været gift så mange gange, at hendes ansigt er fyldt med rismærker og, at selv Thomas Jefferson kan være “On the Nickel”

Kom med til en intim fortælling om livet når det viser sig fra sine mest skæve sider og vinkler.

Besætning
Anders Stentoft (vokal), Eik Skibdal Schwarz (piano)

– gratis adgang


Torsdag d. 11 & 18. december 2014

Live varieté kl. 21

Galathea Kroens varieté

Varm dig med ekstra levende lys i mørket!
Kom til de spraglede varitéer i Galatheakroen. De starter udenfor kl.21, og lokker dig ind til krydrede eventyr, musikalske og gakkede karakterer. Genrene er mangfoldige og miksede, ilddans, historiefortælling, verdensmusik…..ingen forventede det, men alt kan ske! Ganske gratis.

– gratis adgang

c Svigermors Drøm er en barbershopkvartet, hvilket vil sige, at det er fire herrer, der synger deres hjerte ud iført seler (altså herrerne – ikke hjerterne).

De synger både gamle barbershop-favoritter fra 20’ernes Amerika, men har dog også en forkærlighed for Kaj Normann Andersen og andres tonefilmssange fra 50’ernes Danmark.

Aftenen byder derfor på sange som “Yes, Sir, That’s My Baby”, “Story of the Rose”, men også “Lille Du”, “Susanne, Birgitte og Hanne” og “Mandalay”.

– gratis adgang


Tirsdag d. 8. juli 2014

Live variete kl. 21

Signe Graulund og Benjamin Aggerbæk

Event og eventyrlige fænomener. Skeletter og himmelsk musik. Kom til en gratis aften med alverdens stjernekunstnere. Varieteen swinger i aftenlyset og griber hviskende tusmørkeskygger. Kom bare og tag grinet med!

– gratis adgang


Tirsdag d. 22. maj 2014

Live musik kl. 21.30-23.30

Frode Veddinge

Den legendariske visesanger Frrode Veddinge gir koncert på Galatheakroen denne aften. Han er blandt andet kendt for den udødelige “afholdsvisen”. Der er lagt op til en herlig aften med deja vu fra glade dage på Pilegården.

– gratis adgang


Tirsdag d. 15. maj 2014

Live musik kl. 21.30-22.00

Kristian Marstal solopiano

Pianisten Kristian Marstal, studerende på Rytmisk Musikkonservatorium, giver denne aften en solokoncert under overskriften “Film uden billeder”.

Musikken bliver en blanding af kompositioner og mere friere improvisationer der alle skal sende lytteren ud på en visuel rejse og stimulere den imaginære forestillingsevne til både at søge ud i verden og ind i sig selv.

Det bliver tilstand frem for forløb.

Besætning
Gunni Torp (har), Simon Hebeltoft Hansen (gui)

– gratis adgang


Tirsdag d. 14. maj 2014

Live jazz kl. 22

Carsten Dahl trio

Denne aften lægger en af Danmarks flittigste pianister Cartsen Dahl vejen forbi Galathea Kroen.

Carsten Dahl er blandt andet kendt for en lang række spændende musik konstellationer, ikke mindst sit samarbejde med Thomas Blachman og lennert Ginman i trioen GinmanBlackmanDahl.

Herudover har Cartsen Dahl modtaget en lang række fornemme priser som fx “Årets bedste album 2012, JazzSpecial”, “Årets bedste album 2012, JazzSpecial” og “Ben Webster Prisen 1997”.

Med sig denne aften har han den svenske bassist Daniel Franck og trommeslageren Jacob Højer.

Besætning
Carsten Dahl (p) Daniel Franck (b) og Jakob Højer (tr)

– gratis adgang


Tirsdag d. 6. maj 2014

Live jazz kl. 22

Gunni Torp

Gunni Torp har rødder i Balkan, blues og folkemusik. På harmonika fremfører hun sine bramfri dansksprogede sange. Denne aften med assistance af sanger og guitarist Simon Hebeltoft Hansen.

Besætning
Gunni Torp (har), Simon Hebeltoft Hansen (gui)

– gratis adgang


Torsdag d. 24. april 2014

Live musik kl. 21.30

Spicy Duo
Lea Thorlann & Lasse Storgård

Spicy duo sætter krydderi til nogle af de gode gamle sange og nogle helt spritnye.

Besætning
Lea Thorlann (voc) og Lasse Storgård (p)

– gratis adgang


Tirsdag d. 18. februar 2014

Live jazz kl. 22

FRANCESCO CIGNA TRIO

Den Sicilianske guitarist Francesco Cigna har gjort sig bemærket for sin passion for den klassiske jazzguitar tradition. Hans dybe, varme tone er som smør for øregangene og hans fine fornemmelse for at fremelske smukke swingende fraser på sin guitar er helt unik.

Nu kan du Opleve den pladeaktuelle, anmelderroste Francesca Cigna på Galathea kroen i en klassisk jazz trio konstellation.

Besætning
F.C: Guitar, Craig Earle (CAN): Bass, Tony Cigna (IT): Trommer

– gratis adgang


Onsdag d. 5. februar 2014

Live jazz kl. 22

TRIOJAZZ

Vi er stolte af igen at kunne byde velkommen til den erfarne svenske tenorsaxofonist Karl-Martin Almkvist, som gæstede Galathea Kroen i december sidste år. Denne gang med en trio bestående af altid svingende Frands Rifbjerg på trommer, samt landsmanden Daniel Franck på bas.

Besætning
Karl Martin Almkvist (tenorsax), Daniel Franck (bas), Frands Rifbjerg (trommer)

– gratis adgang


Torsdag d. 16. januar 2014

Live optræden kl. 21

Varieté ved Signe Gravlund Thomsen

Vi inviterer til en uforudsigelig improviseret variete med eventyrlige fortællinger, uforglemmelig musik, ilddans og karismatiske overraskelser. En bunke gavmilde optrædende kunstnere mødes og sætter fut i en januarmørk time, ganske gratis.

Besætning
Signe Gravlund Thomsen med gæster

– gratis adgang


Onsdag d. 18. december 2013

Live musik kl. 22

Højer & Hess

Vi er stolte af at kunne præsentere en særdeles spændende konstellation på den danske jazz musik scene, i form af denne til eventen sammensatte kvintet.

Samarbejdet mellem Højer, Hess og Franck er blandt andet kendt som den super svingende og solide rytmegruppe for sangerinden Caroline Henderson.

Men denne aften er det talentfulde Nikolaj Rathje der står for vokalen. Og bandet har været en tur over sundet for at fuldende kvinteten med den erfarne svenske tenorsaxofonist Karl-Martin Almkvist, som er et særdeles velbeskrevet blad. Almkvist har blandt andet spillet med jazzens helt store profiler som den amerikanske verdenklasse guitarist Pat Metheny.

Besætning
Jakop Højer (dr), Nikolaj Hess (p), Daniel Franck (b), Nikolaj Rathje (voc), Karl-Martin Almkvist (ts)

– gratis adgang


Torsdag d. 14. november 2013

Live musik kl. 22

Søren Hawk Høg

Galathea Kroens stamgæster kan bevidne, at en aften med Hawk er en garanti for solid, sej, blues, Soul og R&B. Ikke mindst når rytmeansvaret håndteres af den allestedsnærværende svenske mester-trommeslager, Niclas Compagnol. Med sig denne aften har de 2 herrer, bassisten David Rosenkilde.

Besætning
Søren Høg (voc, gui), Niclas Campagnol (dr), David Rosenkilde (b)

– gratis adgang


Torsdag d. 11. juli 2013

Live musik kl. 22

JUNGLE BREED

Niclas Knudsen og Jungle Breed bringer Duke Ellington og Cab Caloway til live igen. Dog med hovedvægt på de rytmiske elementer og i en noget modernistisk fortolkning, som ville gøre Jimi Hendrix grøn af misundelse.

Med andre ord en perfekt coctail – midt i en tid med jazz festival i København. Der er gratis entré, så mød op i god tid, eller bestil bord til spisning.

Besætning
Niclas Knudsen (g) Mads Andersen (dr) og Jacop Munck (ventilbasun og følehorn)

– gratis adgang


Onsdag d. 10. juli 2013

Live musik kl. 21

Cabaret-jazz aften

10. juli byder Galatheakroen på en eventyrlig cabaret-jazzet aften. Fra kl. 21 starter et misk mask af numre og krydrede løjer: musik, ilddans og levende masker. Genial magi og gale indslag til den glade sommernat.

Arrangør: Benjamin Agebæk, Signe Thomsen og Galatheakroen.

– gratis adgang


Tirsdag d. 9. juli 2013

Live musik kl. 22

HAWK

Denne aften byder på et gensyn med selveste Søren Høg, bedre kendt som HAWK. Søren er en gammel kending på Galathea Kroen og en sikker garanti for en verdens klasse singer songwriter aften.

Med sig i bagagen har Søren Høgh en række succesfulde udgivelse af CD’ere med kendte danske og internationale musikere, samt en lang række live optræderne i ind- og udland, blandt andet med selveste Delbert McClinton.

Free entry – Be there!

Besætning
Søren “Hawk” Høg (g,voc)

– gratis adgang


Tirsdag d. 4. december 2012

Live musik kl. 22

Ulrik Spang-Hanssen & Absolute Organ

Absolute Organ spiller soujazz med kraftig inspiration fra 60’erne og 70’erne, som man f.eks kender den fra Jimmy Smith’s og de andre store orgelkoryfæer fra dengang. Dog uden  på nogen måde at være en kopi af disse. Denne aften tør vi godt udstede garanti for at det storsvinger.

Besætning
Ulrik Spang-hanssen (Hammondorgel), Karsten Aalholm (gui), Hans Mydtskov (s), Anders Senderovits (dr)

– gratis adgang


Torsdag d. 12. juli 2012

Jazzfestival kl. 22-24

Niclas Knudsens kvartet

Niclas Knudsen (gui) har bevæget sig indenfor stort set alle genrer, siden sin start som professionel musiker i 1992. Han har indspillet CD’ere er med mange af jazzens tunge drenge, blandt andre Ray Anderson, John Tchicai og Adam Nussbaum.

Niclas Knudsens musikerkarriere omfatter en lang række spændende projekter, fx.Science Fiction Quarte, “Out To Lunch”, de to solo CD’ere “Human Beat Boxer” og “Human Beat Boxer – Second Stroke”, rockbandet Vildnis, kultgruppen Ibrahim Electric, samt jazz-showgruppen “Fra De Varme Lande”.

Ved denne koncert på Galathea Kroen leddsages han af en spændende konstellation, der ved første øjekast minder om en traditional bebop jazz kvartet. Men med valget af Mahtias Heise på mundharmonika i stedet for en pianospiller, fortsætter Knudsen som evige søgen efter at kombinere det ukendte med det rodfæstede og bundsolide. Alt i alt er der derfor lagt op til en aften i jazzfestivalens tegn, krydret med uforudsigelighedens vingesys.

Det er gratis entré, så vi anbefaler at bestille bord til spisning senest kl. 20, hvis du vil være sikker på at sidde godt.

Besætning
Niels Dahl (bas), Mathias Heise (mundharmonika) Matias Andreasen (trommer).

– gratis adgang


Lørdag d. 21. april 2012

Live cabaret i Kælderbaren

Fallen Angel Cabaret

Her kan du opleve Fallen Angel Cabaret. En spændende og anderledes cabaret. Kælderbaren fejrer de varmere tider med nye påhit og vidunderligt underholdende elementer. Denne aften prøver “fallen angel cabaret” (made by Halla, Signe og Katrine) for første gang at finde deres publikum. Det bliver vildt og galt, en aften med brækkede vinger og stearinlys bag tunge hemmelige gardiner Velkommen hvem der tør og bør falde i. Kig forbi…

Besætning
Halle, Signe & Katrine

– gratis adgang


Tirsdag d. 24. april 2012

Live musik kl. 22

Knudsen, Munck & Andersen

De herrer Knudsen Munck & Andersen lægger vejen forbi kroen, inden de drager videre til Oagadugo i Burkina Faso, hvor de skal spille til musikfestivalten. Der er som sædvanlig lagt op til en forrygende gang multimusik uden sidestykke.

Besætning
Nicklas Knudsen (g), Jacon Munck (Sousafon) & Mads Andersen (tr), Per Møllehøj (gui)

– gratis adgang


Torsdag d. 19. januar 2012

Live musik kl. 22

Gemmer-Toivanen-Fryland Trio

Gemmer-Toivanen-Fryland Trio er en kreativ platform for pianist og komponistk Søren Gemmers egne kompositioner.

En klanglig bevidsthed, et nuanceret harmoniske sprog og kompositoriske principper, inspireret af den klassisk musik, forenes på fornemeste vis med en rytmisk prægnans og improviserende tilgang til stoffet.

Tapani Toivanen (FIN) er en velkendt musiker på den finske scene. Han har spillet utallige koncerter i grupper som Joona Toivanen Trio og Jazz & Fly Fishing, så det har givet genlyd, ikke alene i Norden, men også i resten af Europa.

En udpræget stærk musikalsk personlighed og et altid lyttende nærvær. Egenskaber han deler med gruppens trommeslager Andreas Fryland, som de fleste kender fra hans samarbejde med mange velkendte danske og udenlandske jazzmusikere.

Denne aften er der, foruden disse musikere, mulighed for at opleve Per Møllehøj, som med sin sirlige melodik og sit forbilledlige nærvær, gør sig mere og mere bemærket.

Besætning
Søren Gemmer (piano), Tapani Toivanen (bas), Andreas Fryland (tr), Per Møllehøj (gui)

– gratis adgang


Tirsdag d. 6. december 2011

Live musik kl. 22

Ulrik Spang-Hansen & Absolute Organ

Absolute Organ spiller soujazz med kraftig inspiration fra 60’erne og 70’erne, som man f.eks kender den fra Jimmy Smith’s og de andre store orgelkoryfæer fra dengang. Dog uden  på nogen måde at være en kopi af disse. Denne aften tør vi godt udstede garanti for at det storsvinger.

Besætning
Ulrik Spang-hanssen (Hammondorgel), Morten Nordal (gui), Hans Mydtskov (s), Anders Senderovits (dr)

– gratis adgang


Torsdag d. 3. november 2011

Live musik kl. 22

Møllehøj/Jensen/Fryland trio

De 3 navne udgør tilsammen en dynamisk moderne guitarjazz trio, som spiller egne kompositioner såvel som musik fra den amerikanske sangbog!

Besætning
Per Møllehøj (gui), Henrik Jensen (b) og Andreas Fryland (dr)

– gratis adgang


Lørdag d. 5, 12, 19 og 26. november 2011

Event kl. 21

“Legeplads for kunstnere” i Kælderbaren

Kælderbaren kaster sig ud i et nyt eksperiment i form af ”Legeplads for kunstnere” 4 lørdage i træk fra d. 5. november, kl. 21.

Her er det muligt at eksponere sine talenter i en intim atmosfære.

Hvis du er musikalsk, har talegaver, er artistisk eller kan andre kunstneriske og kropslige finurligheder/umuligheder er du velkommen til at optræde (dog med hensyntagen til den begrænsede plads). PA-anlæg står til rådighed.

Den første del af aftenen er fastlagt, hvorefter den næste del er åben for spontane input. Henvendelse til Benjamin Aggerbæk: benjamin@woll.dk

– gratis adgang


Tirsdag d. 22. november 2011

Live musik kl. 22

Jakob Park Trio

En aften med den unge nordjyske pianist Jakob Park og hans trio.

På sin CD »Tales From A Lost Poet« står han for samtlige kompositioner, arrangementer og engelsksprogede tekster. Og mon ikke der falder et par smagsprøver af fra denne CD i løbet af aftenen.

Jakob Parks sange er nuancerede og lyriske, og repræsenterer et velafbalanceret og melodiøst musikalsk univers i symbiose med bassisten Morten Ankarfeldt og den fremadstormende trommeslager Janus Templeton.

Besætning
Jakob Park (p), Janus Templeton (dr), Morten Ankarfeldt (b)

– gratis adgang