I Danmark har vi restauranter med Michelin-stjerner, og der er også Michelin-anbefalede restauranter spredt ud over hele landet. I dag fokuserer vi på sidstnævnte, og vi fokuserer især på de danske Michelin-anbefalede restauranter med interessant væg kunst.

Restaurant Rebel, Indre By, København

Hos Restaurant Rebel taler maden for sig selv. Der står bogstaveligt talt “Så hold dog kæft” på væggen i restauranten, som ejes af Natthee Søderlund Thungnoi. Ud over den meget direkte opfordring til tjenerne om ikke at forklare retterne i for mange detaljer, er der også interessante Plakater, som fx en hjort i en gyngestol med teksten “Rock, my deer”.

Hos den københavnske restaurant serveres der lækker mad til ganen i gourmet bistro stil. Restaurant Rebel anbefales af Berlingske, Politiken og derudover har den også opnået Bib Gourmand-status i Michelin Guiden i flere år i træk.

Restaurant ET, Aarhus

En anden dansk restaurant, som har valgt at skrive på væggene er Restaurant ET. Her står der blandt andet “At the end of the day, it’s just food”, og du kan også finde diverse ingredienser på de hvide vægge.

Restaurant ET er et moderne brasserie, som er fordelt på flere forskellige etager. Der er blandt andet en imponerende kælder, samt private spiseområder. ET er kendt for sine galliske retter, som kommer i generøse portioner og med en lækker robust smag. Derudover kan du nyde en omfattende eksklusiv liste af franske vine hos restauranten, som også har opnået Gourmand-status i Michelin Guiden.

Hvis du tager turen forbi Restaurant ET i Aarhus, kan du passende også besøge den bedste bar i Aarhus, som er ZenZa.

Restaurant Pasfall, Odense, Fyn

Rasmus Pasfall står bag den populære Restaurant Pasfall, som længe er blevet spået til en Michelin-stjerne. Restauranten i Odense må indtil videre “nøjes med” en anbefaling i Michelin guiden, mens de arbejder på at få den eftertragtede stjerne.

Michelin stjerne eller ej, Restaurant Pasfall er en lækker fynsk restaurant med interessant vægkunst i form af plakater med ænder i diverse farver. Det er en lys, moderne restaurant hvor der fokuseres på højaktuelle sæsonmæssige ingredienser. De lækre ingredienser bruges til at sammensætte klassiske retter i en moderne tilberedning.

Restaurant Amass, Refshaleøen, København

Måske kender du ikke til Restaurant Amass, men du kender højst sandsynligt til Noma. Restaurant Amass drives af den forhenværende Noma-chef Matt Orlando, som nu tilbringer sine arbejdsdage på Refshaleøen i København.

Her er der tale om en enorm restaurant med højt til loftet og graffiti på væggene. Netop højden til loftet er ofte det eneste minus på restauranten, da det kan påvirke akustikken, når der er ekstra travlt hos den Michelin-anbefalede restaurant.

Men det er uden tvivl værd at lægge vejen forbi denne restaurant, hvis du er vild med gadekunst og mad. Der er tale om en bæredygtig restaurant, som genbruger så meget som muligt. Derudover serverer de udelukkende kød fra gårde, som har etiske arbejdsstandarder.

Du kan nyde en seks-retters menu med en flaske vin for omkring 600 kr., mens du beundrer udsigten over de gamle havne på Refshaleøen. Det er en enorm oplevelse for madelskere.

Divi